Koroonaviirus on pannud meid endisest rohkem mõtlema tööhügieenile ja bioloogilistele ohuteguritele töökeskkonnas.

Uued töökohtade trendid ja mugavus võivad üllatuslikult ka töötaja tervist mõjutada. Näiteks kott-toolidesse või teistesse mugavatesse toolidesse koguneb aja jooksul hulganisti mustust, mida me silmaga ei näe. Kui tihti ja põhjalikult puhastatakse kott-toole?

Ettevõtte kohvinurgas, köögis-puhkenurgas, võivad samuti levida haigustekitajad, kui erineva toidu lõikamiseks kasutatakse sama ja võibolla mitte korralikult puhastatud lõikelauda.

Suureks trendiks on lemmiklooma kaasavõtmine töökohale. Kas teate, milliseid allergeene võivad lemmikloomad levitada ja kas mõni kolleeg võib olla nende suhtes allergiline?

Tule kuula koolituspäeval, millele tuleks töökohtadel tööhügieenis tähelepanu pöörata, et kaitsta töötajate tervist ja ennetada haigestumist kohtades, kus seda saab teadlikult tegutsedes ära hoida!

Koolituspäeval osaleja saab teada:

  • Millised haigustekitajad võivad levida tööruumides, tööriietes, kontori köögis, arvuti klaviatuuril, töötajate laudade juures prügikastis, üldkastutatava printeri juures, ühiskasutuses olevatel laudel/toolidel, dushiruumides levib?
  • Millised ohud valitsevad töötajate tervisele kui tööhügieeni ei mõõdeta ja baktereid ei hävitata?
  • Kuidas hügieeni taset saaks ise tööruumides hinnata, mida hinnata?
  • Millele tähelepanu pöörata töökoha puhkeruumi-köögi toiduohutuse ja haigustekitajate levimise takistamiseks?
  • Millele pöörata tähelepanu töökohtadel, kus viibivad ka lemmikloomad?
  • Millised on töökohaga ja pesemis- ning riietusruumidega seotud riskid, mis võivad töötaja tervist mõjutada?

Ootame töökeskkonnaspetsialiste osalema
Koolitaja Kristi Jõeorg ja Areng.ee

Soovin antud koolitusel osaleda

Registreeru